Når gradestokken viser tosifret over flere dager og vi er inne i mai måned, er utesesongen offisielt i gang. Da er tiden inne for å børste støvet av grillen. Det er en viss tilfredsstillelse med å tilberede mat ute, også er det uante muligheter hva du kan tilberede. Det trenger ikke bare være pølser og koteletter.

Sennepssaus

Dette er en stor porsjon, den står seg lenge i kjøleskapet, og kan brukes til så mangt.

200 g sennep, her kan du gjerne kombinere sterk og søt

2 ss eplesidereddik

40 g sukker

40 g honning

3 ss akevitt

2 ss tørket dill

3–4 ss vann

4 dl soyaolje

Salt og pepper

  • Bland sennep, sukker, dill, honning, akevitt, eddik, og honning i en bolle.

  • Rør sammen til sukkeret har løst seg opp.

  • Tilsett vann.

  • Spe med olje i en tynn stråle til det tykner. Synes du det blir litt vel tykt, kan du spe med litt mer vann.

  • Smak til med salt og pepper, ev. juster smaken med surt og søtt.

Røkt ost og paprika

1 stk. brie

1 stk. paprika, delt på langs

Røkspon og litt granbar

Stålbakke/kjele som tåler å stå på grillen

  • Legg røkspon i bunnen av stålbakken. Legg granbar over, slik at det blir godt med luft mellom bunnen der sponen ligger og det oppå.

  • Legg paprika på granbaret og legg lokk på.

  • Sett dette på glovarm grill i 4–5 minutt, slik at det begynner å utvikle røk og varme.

  • Trekk av grillen, og la paprikaen være i røken i 3–4 minutt. Åpne lokket og legg osten forsiktig i. Legg på lokk og sett tilbake på varmen i 3–4 minutt, for så å trekke den av igjen og la det avkjøles i bakken med røk i ca. 10–15 minutt.

Grillet nykål

1 nykål

  • Del nykål i 4 biter.

  • Grill rett på rista, helt naturell. La den ligger lenge nok, slik at du får en godt grillet overflate.

  • Server nykålen med røkt paprika, røkt ost, og sennepssaus.